Farbanje kose

Svoju kosu farbam već četiri godine. Počela sam veoma mlada (prvi put sam je ofarbala za svoju malu maturu). Prvih par puta sam je farbala kolor šamponom, ali s obzirom na to da imam par sedih pramenova koji su posledica vitiliga, kosa se veoma brzo ispirala i sede su se opet videle. Zato sam prešla na farbe. Dve naredne godine sam se farbala u svoju boju kose koja je bila tamno braon, tako da je retko ko i primećivao da se farbam. Nakon te dve godine konstantnog farbanja u istu boju, počela sam da idem ka svetlijim nijansama iako još uvek nije ništa bilo drastično. Sve do jednog dana kada sam jednostavno odlučila da se ofarbam u riđe. Jedna od najboljih odluka u mom životu. Promena mi je mnogo prijala i sama sam sebi postala zanimljivija. Nijansa koju koristim već godinu dana je Pallette 390- Light Copper. 

Ono što je velika mana ovakvih nijansi jeste to što se veoma brzo ispiraju. Do narednog farbanja moja boja kose promeni čitav spektar nijansi i sve dok izrastak ne postane vidljiv ljudi me pitaju da li sam se OPET farbala jer to prosto ne liči na onu prvobitnu nijansu. Ipak, iako se lako ispira, ja sam oduševljena ovom bojom; prvih nedelju dana je upečatljivo riđa, zatim izgleda kao da je to moja prirodna boja, a zatim postane svetlo smeđa. U slučaju da ne želite da čekate da se vaša farba toliko ispere, jednostavno je možete češće farbati. Ja se farbam na dva meseca. Za ta dva meseca izrastak postane izuzetno vidljiv (moja kosa veoma brzo raste tako da izrastak dostigne dužinu od 1,5 cm). Ne farbam je češće da je ne bih previše isušila i uništila, pogotovo jer ja na svoju dužinu kose koristim dve kutije farbe. 





Kosa ponovo raste, obnavlja se i zato ne vidim razlog zbog kog ne bismo eksperimentisali sa njom. Ukoliko je pravilno odrzavate i negujete ona se neće isušiti i izgledaće zdravo.
Kakva su vaša iskustva sa farbama za kosu i ukoliko niste, da li želite da ih probate?

Коментари

  1. Palette farbe se izgleda generalno ispiraju jer i moja medeno smeđa od jednog do drugog farbanja promeni čitav spektar boja. Za kosu nisu loše, ne oštećuju je i ne isušuju ali ja imam problem što mi se farba spere sa sedih pa ne liči ni na šta. Definitivno moram da menjam.

    A tvoja boja je divna i baš ti lepo pristaje :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sa seda se čak najbrže ispere, ali ne mogu naći ovu nijansu kod nekog drugog brenda.
      Hvala ti. :)

      Избриши

Постави коментар

Популарни постови