Vacation time-Montenegro


Tokom godina sam pronašla način kako da putujem bez briga, kako da spakujem sve što mi je potrebno i organizujem se tako da imam vremena za sve. I tako danima pred polazak u glavi smišljam šta ću poneti, šta ću kad obući i šta ću posetiti. Međutim, kad je u pitanju Crna Gora, stvorila sam neke rituale. Poslednje dve godine, letujem u Bokokotorskom zalivu pa u Crnu Goru ulazim preko graničnog prelaza Jabuka i svraćam na Durmitor. Možda ne poverujete u to, ali najdraži deo odmora mi bude svitanje zore na Crnom jezeru na Žabljaku. Mir, tišina i neverovatna priroda. Ko je čitao Kolibu od Vilijem Pol Janga razumeće zašto mi se toliko dopada to jezero. Ono što treba da znate ukoliko želite da ga posetite je da se ulaz na jezero naplaćuje 3e po osobi, a parking 2e. U svakom slučaju, šteta je proći tuda, a ne posetiti ga. 

Over the years, I found a way to travel without worry, how to pack everything I need and organize so that I have time for everything. And so on days before departure, I think what I'm going to do, what will I wear and what will I bring. However, when it comes to Montenegro, I have created some rituals. Last 2 years I spend my vacation in the Bay of Kotor so I'm crossing the border at Jabuka and I stop to rest on Durmitor. You may not believe it, but my favorite part of the holiday is the sunrise on Black Lake in Zabljak. Peace, silence and incredible nature. Anyone who read "The Shack" by William P. Young will understand why I like this lake so much. What you need to know if you want to visit the lake is that the entrance is charged 3e per person, and 2e for parking. In any case, it's shame to go there and not visit it. Kao i prošle godine, iznajmila sam apartman u Baošićima, prelepom malom naselju u blizini Herceg Novog. Prepodne sam obično provodila na plaži u Baošićima, dok bi predveče obišla neki od gradova u Bokokotorskom zalivu. Najčešće je to bio Herceg Novi, ne samo zato što je najbliži već i jer mi je najdraži. Bez obzira na to koliko je naporno popeti se uz 100.001 stepenik, vredno je truda. Ono što sam primetila i što mi se jako dopalo jeste da većina svoje drvene prozore  na kamenim kućama farba u zeleno i tako sprečava da pvc prozori naruše lepotu i istoriju tih gradova. 

Like last year, I rented an apartment in Basici, a beautiful little village near Herceg Novi. I used to spend mornings on the beach in Baošići, while in the evening I would visit some of the cities in the Bay of Kotor. Most often, I would go to Herceg Novi, not only because it is the closest, but also because it is my favorite. No matter how hard it is to climb 100,001 steps, it's worth the effort. What I noticed and what I really liked is that most of their wooden windows on stone houses paint in the desired way and thus prevents pvc windows from damaging the beauty and history of those cities.

Until next time, 
NevenaWearing:
       1. Nike tights-here
2.H&M dress 

Коментари

Постави коментар

Популарни постови