Hair care


The hair is the richest ornament of women. ~Martin Luther

Od malena sam mnogo pažnje posvećivala svojoj kosi. Volela sam da na nju kačim mnoštvo šnalica ili da je uvijam krpicama. S obzirom na to da je moja kosa veoma gusta, mojom mami treba dati priznanje za strpljenje jer je ogroman posao ukrotiti je. S godinama su se menjale i frizure, od stepenaste kakvu je imala Eva Longoria sve do paž frizurice nalik na frizuru Viktorije Bekam. Danas imam blago stepenastu, dugu kosu koja zahteva mnogo nege i vremena.



Priznajem, umem da preteram sa korišćenjem toplote, pa tako pokvarim kvalitet svoje kose, uglavnom koristeći figaro. Nakon takvih grešaka, po par meseci oporavljam svoju kosu koristeći razne metode. Teška vremena zahtevaju očajničke mere pa posežem za svačim, od najnovih preparata za oporavak kose do starih recepata naših baka. Balzam koji mi u poslednje vreme spašava život jeste Diplona professional, do sada najbolji balzam sa kojim sam se susrela.

Sledeća stvar koja mi se poprilično dopala jeste Pantene keratin repair oil za oštećenu i slabu kosu. Nakon što nanesem ovo ulje moja kosa izgleda mnogo zdravije i sjajnije.

Pored ovoga, naravno, nije na odmet koristiti maslinovo ulje, koje ja lično utrljam nežno u kosu pola sata pre pranja kose. Umesto maslinovog možete koristiti i ricinusovo ulje koje će pospešiti brži rast kose.



Ovo je samo mali deo procesa u negovanju moje kose. Ukoliko znate još neke odlične proizvode, ostavite komentar kako bih ih isprobala. Do sledećeg posta...N.S.

Коментари

Постави коментар

Популарни постови